Köp en HDMI till VGA adapter eller kabel

Visar alla 3 resultat

Hur använder man en HDMI till VGA-adapter?

VGA-hanen kopplas till HDMI-honan, en perfekt lösning när du vill ansluta en dator med VGA-utgång till din moderna TV-apparat och till exempel se på en film eller spela ett spel via din dator.

Användningsområden för VGA till HDMI-adapters

VGA till HDMI-adaptrar används för att koppla en VGA-sladd (Video Graphics Array) till en HDMI-port (High-Definition Multimedia Interface). Dessa kan alltså till exempel användas för att kunna koppla en dator som saknar HDMI-utgång till en monitor som saknar VGA-ingång: den fungerar som övergång mellan din dator, sladd, och monitor, och omvandlar VGA-signalen från datorn till HDMI-signal.

Vad ska man tänka på när man köper en VGA till HDMI adapter?

Notera att medan formatet HDMI har stöd för både bild och ljud, så är VGA enbart ett format för bild. Detta innebär att du, även om du har en adapter, inte kan överföra en ljudsignal från en VGA-utgång till en HDMI-port för att spela upp ljud genom monitorn.

Enkel hantering gör det enkelt och snabbt att koppla till och från, du fixar det på en minut! Adaptern är liten, lätt att förvara och har en snygg klassisk design. Till denna kan du köpa kabel och övriga kopplingsenheter som du har behov av.